Milyen veszélyeket rejt az internet világa a fiatalabb korosztályok számára? Mennyire bízhatunk a Social Media profilokban? Hogyan védjük meg online adatainkat?
Többek között ezekre a kérdésekre kereshettük együtt a választ szeptember elején Tallinnban, Észtországban, közel 40 fiatallal Európa különböző országaiból.

A projekt keretében országokra bontva tartottunk izgalmas képzéseket egymásnak a médiatudatosság különböző területeiről. Nagyon érdekes volt látni azt, ahogy a különböző csapatok felépítették a prezentációikat, más-más érdekes játékokat és feladatokat dobtak be, hogy a lehető legegyszerűbb és legérdekesebb módon adhassák át a többi résztvevőnek a szükséges információt és tudást. Külön sokkolt az, hogy

a Z és az utána következő generációk már teljesen beleszületnek ebbe az online világba,

viszont legtöbbször egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk.

Természetesen nem csak a tanulásról szólt ez az egy hét, nagyon hamar kialakult egy kellemes multikulti közeg a különböző országok résztvevői között, és pár nap után már úgy érezhettük, mintha évek óta barátok lennénk. A tematikus estek során megismerhettük egymás kultúráját, ételeit, italait, jókat beszélgettünk és persze buliztunk.Amikor pedig szabadidőnk volt, együtt fedeztük fel Tallinn csodás, már-már középkorinak ható városát és gazdagodtunk új élményekkel.

Mindent összevetve én nagyon hálás vagyok Antonio-nak, Peeter-nek és TDM2000 csapatának az új, hasznos tudásért, az életre szóló élményekért és persze az új barátságokért.

Ugyanez a köszönet jár a MeOut-nak, ezekkel a programokkal nagyon sok fiatal életét változtatjátok meg, csak így tovább Srácok! ?

Ádám