Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján szükségesnek érezzük, hogy leírjuk, mennyi munkánk is van abban, hogy egy ember kiutazhasson egy tréningre, cserére, konferenciára és fórumra szervezetünkön keresztül. Látjuk, hogy szinte kivétel nélkül jól érzik a résztvevőink magukat programjainkon. Új élmények, tapasztalatok, barátságok születnek. Tanulási és fejlődési folyamat zajlik, amely örömmel tölt el bennünket. Úgy véljük, hogy sok esetben nem látható a munkánk, ezért időről időre jelentkezni fogunk munkafolyamataink bemutatásával.Miben hiszünk, miért csináljuk ezt, mi értelmét látjuk etc. Az ember életében a legfontosabb a szabadideje, az-az idő, amit szabadon eltölthet, így anyagiakban ezt igen nehéz kifejezni, mi erre még is próbát teszünk. Egy átlag projektben (kiválasztott és külföldre utazó résztvevő) számításaink szerint / fő 3-6 óra munka van (ez 18 413 – 36 826 forint munka ráfordítást jelent minden egyes kiválasztott ember esetében).

Olyan munkaóra, amelyet szabadidőnkből áldozunk arra, hogy egy kiválasztott fiatal részt vehessen az általunk jóváhagyott képzéseken, és cseréken.

Ehhez jön még hozzá az eszközök beszerzése, amortizációja, a könyvelés, adminisztrációs kiadások; egyszóval a szervezet működtetésének költségei.

a_1.jpg

Az, hogy valaki kiutazhasson egy projektre, az egy 4-7 hónapos! megelőző munka eredménye.

A következő folyamat zajlik le szinte minden egyes projekt megszervezése előtt:

  1. Partnerekkel való kapcsolatfelvétel
  2. A projektek kiválasztása – annak megírásában való részvétel
  3. A kiválasztott projektek átnézése, ütemezése, majd partneri szerződés megkötése
  4. A döntés megszületését követően felkészülés és ütemezés, vagy újradolgozás (a projektek kevesebb, mint 25%-a kap támogatást tapasztalataink szerint, vagyis legalább négyszer annyi pályázat kerül beadásra, mint amennyi támogatásra lel, Magyarországon ez az arány borzasztó… inkább le sem írjuk)
  5. 60-90 nappal a megvalósulás előtt plakát elkészítése, felhívás megírása, és annak közzététele
  6. A határidő lejártával a pályázatok kiértékelése és kiválasztás
  7. Utazással kapcsolatos ügyintézés, kommunikáció a résztvevőkkel és partnerekkel
  8. A projekt megvalósulásának nyomonkövetése – különféle felmerülő ügyek kezelése (egészségügy, utazás, étkezés…a lista végtelen).
  9. Összegzés begyűjtése, partnerekkel egyeztetés és projekt lezárása
  10. Egy projekt átlagos kifutási ideje 8 – 16 hónap, de van olyan projekt, amely már 24 hónapja nyitva van, és folyamatosak az egyeztetések.

    Azért dolgozunk, hogy egy progresszívebb Magyarországot és Európát építsünk.

    Azért fektetjük be szabadidőnket, mert hisszük, hogy a tanulás folyamatos, és nem ér véget az iskolával. Sőt, sok esetben az iskola utáni életben kezdődik el igazán. Számunkra az oktatás prioritást élvez legyen az hazai vagy nemzetközi. A világban végbemenő változásokat követve a versenyképesség fenntartásához elengedhetetlen a folyamatos fejlődés.

    A Jövőért dolgozunk, bármennyire  is megfoghatatlan ez a Jelenben.

    #MeOut

         Are You?