Amikor megláttam a youth exchange kiírását, azonnal megragadta figyelmemet a helyszín, mely Toszkána szíve; Firenze volt. A taglalt kérdéskör, mely a lehetőségek és kockázatok kezelését célozza meg napjaink társadalmában csak még inkább felkeltette érdeklődésemet. Mivel már több tréningen és cserén is részt vettem a MeOut-nak köszönhetően, a színvonal szinte garantált volt, így nem volt kérdés számomra, hogy megéri e jelentkeznem. És milyen jól tettem, hogy jelentkeztem!

Szeptember elején egy csodás hetet tölthettem el Firenzében és nem csak magyar, de bolgár, szlovák és olasz barátokat is szereztem ez idő alatt.

Remek, színes egyéniségekből összeálló csapat kovácsolódott odakinn.

A programok sokrétűek voltak, és a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a csapatépítésre és gondolataink, érzéseink megosztására.
Ugyanakkor, a megvitatott témakörökbe véleményem szerint nem ástuk elég mélyre magunkat (hiszen nem egy tréningen vettünk részt), és nem érzem úgy, hogy a tudásom bővült volna korunk társadalmi problémáit illetően. Viszont a soft skill-ek terén egész biztosan fejlődtem. Egy ilyen, nem csak nemzetközileg színes környezet, segíti az ember kommunikációs és alkalmazkodási készségeinek fejlődését, és ezt magamon is észrevettem.

Bár a belvárostól messzebb volt a szállásunk, a tervezett program keretein belül, és azon túl is sok időt tölthettünk Firenze lélegzetelállító utcáin. Minden estére voltak vagy előre eltervezett, vagy aznapi kéréseink szerint alakított, csapat-összekovácsoló programok. A szervezők mindig nagy hangsúlyt fektettek visszajelzéseinkre és egyéni kéréseinkre.

Mindent összevetve nagyon hálás vagyok, hogy a MeOut lehetővé tette számomra a részvételt ezen a youth exchange-en.

Alexa