A Marthos polgári társulás és a MeOut a Kisprojekt Alap (Interreg) pályázat keretén belül a „Fejlesztés” c. határon átnyúló projekt által a közéleti szerepvállalás és a közösségi média közösségépítő hatásairól tartott workshopot Budapesten.

 

A polgári társulás elsődleges

célja a tehetséggondozás és a tehetségek felkarolása, valamint a fiatalok pályaválasztásra és karrierjük kivitelezésére való felkészítés,

ugyanakkor a véleményformálásban és a vállalkozói utánpótlásképzésben vállal aktív szerepet. Hosszútávú céljaik közt egy szellemi műhely létrehozása is szerepel. Az évente tíz hónapon keresztül, kétheti rendszerességgel Martos településen megtartott képzések a fiatalok fejlődését hivatottak elősegíteni, melyhez Magyarországról a MeOut csatlakozott, hogy budapesti helyszínnel megvalósítsa a magyarországi képzéseket.

Az első workshop alkalmával Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnökasszonyának előadására került sor „Közéleti szerepvállalás és a média” címmel, amely kapcsán a közéletben résztvevők mindennapjait mutatta be a média tükrében.

Őt követte Kohán Mátyás, a Mandiner újságírója, aki „Közösségi média, mint aktív közösségépítés?” címmel tartotta meg előadását. A délután folyamán szó esett a közösségi média pozitív hatásairól, ugyanakkor annak buktatóit is bemutatta egy közösség mindennapjainak vonatkozásában.
A workshopok a következőkben a jelentkezők igényei alapján többféle témakörben kerülnek megrendezésre, hogy a szervezetek minél több fiatal fejlődését tudják biztosítani, elősegíteni.