Régóta terveztem, hogy beadom a jelentkezésem egy Erasmus+ programra, nyáron végre rászántam magam. Nem bántam meg! Sőt, a program végén hazajönni volt nehéz!

Azonnal felkeltette az érdeklődésem a tréning témája, az erőszakmentes konfliktuskezelés.

Régen éreztem magam annyira boldognak, mint amikor megtudtam, hogy egyike vagyok a két szerencsés kiválasztottnak!

Izgatottan vártam a kihívásokat, a számomra korábban még meg nem tapasztalt környezetet. Kíváncsi voltam, milyen lesz az egész napos angol kommunikáció, a más országokból érkező társaság.

A helyszín Ausztria, a wörthi tó partja volt. A szállásunk felülmúlta a várakozásaimat. Mindenhonnan csodás, panorámás kilátás nyílt a tóra és ha a tó nem lett volna elég még fedett uszoda is tartozott a hostelhez! A program érdekes, tartalmas, tanulságos és jól megszervezett volt.blockquote>

Az egész csapat nagyon barátságos, nyitott és toleráns volt.

A 8 nap rendkívül tartalmasan és érdekfeszítően telt. Nem volt időm unatkozni. Szívesen maradtam volna még jó pár napot!

Úgy érzem, sokat tanultam. Ez nem csak a nagyszerű program érdeme, hanem a résztvevőké is. A rentgeted csoportfeladat lehetőséget teremtett számomra a csapatban dolgozás gyakorlására. Megismertem, milyen csoportszereppel tudok azonosulni. A résztvevőkkel folytatott mély és tartalmas beszélgetések szintén hatással voltak az önismeretemre. Többször is lehetőségem volt az egész csoport előtt elmondani a véleményemet, ami az önbizalmamra volt jó hatással. Megtudtam elsőre meglepő információkat más kultúrákról, ami tágította a látókörömet.

Nagyszerű élmény volt, biztos vagyok benne, hogy a jövőben is fogok még hasonló programokra jelentkezni! Mindenki számára csak ajánlani tudom ezeket a lehetőségeket, érdemes belevágni!

Nagyon köszönöm a MeOut-nak, hogy ezt a csodás tapasztalatot lehetővé tette számomra!

Szilvia