Hiszünk a hosszú távú, fenntartható önkéntes munka a MeOut szorosabb közösségére és a társadalomra gyakorolt pozitív hatásában. Éppen ezért csapatunk rendszeresen végez önkéntes munkát.

Projektünket az Európai Szolidaritási Testület által indított kezdeményezés céljával és szellemiségével összhangban dolgoztuk ki.A MeOut két országból három önkéntest fogad 12 hónapig, és segíti mindennapjait Moldovából és Szerbiából. Simon és Diona érkezik az önkéntes munkához Moldovából, míg Krisztián déli szomszédunkból. Hamarosan bemutatjuk őket! 

A MeOut-nál azt akarjuk elérni a DevelopMeOut segítségével, hogy három önkéntest hozzásegítsünk a személyes fejlődéshez, céljaik eléréséhez. A projektben résztvevő három önkéntes korábban már vállalt társadalmi feladatokat az ifjúsággal kapcsolatos munka területén.

Miért a MeOut?

Számos magyar és határon átnyúló, illetve eurázsiai projekttel a hátunk mögött valljuk, hogy célcsoportunk, a fiatalok, fiatal felnőttek erőforrása, a bennük rejlő potenciál óriási. Azok a fiatalok együttműködésén alapuló projektek, amelyek Európa országaiban végbemennek a mi, vagy partnereink szervezésében, nagy felhajtóerővel bírnak, társadalmi hatásfokuk magas.

Mit nyújt a DevelopMeOut?

Aktív és nyitott emberek részvételével új kapcsolatok jönnek létre, tudástranszfer valósul meg, személyes fejlődéssel egybekötve a projekt keretében. Az eltérő kultúrák szinergiája hozzájárul új nézőpontok megismeréséhez, a nyelv és a kultúra eltérése lehetőséget jelent új ismeretek szerzésére. A projekt keretében önkéntes munkára érkezőktől azt várjuk, hogy vállalkozó szellemiségüket, más megközelítéseiket megismerhessük a közös ifjúsági munka keretében. Motiváltságuk volt az, ami miatt kiválasztottuk őket a projektben való részvételre. A tudáscserében partnerséget ajánlottunk, és az interkulturális “egymástól tanuláshoz, a kreatív munkához” a háttérfeltételeket, információkat biztosítjuk.

A DevelopMeOut távlati célja

A MeOutnál azt akarjuk elérni, hogy a hosszútávú önkéntes munka szemlélete a társadalomban minél támogatottabb legyen, elfogadott legyen a mindennapokban az ilyen jellegű segítés. Ennek érdekében a NEET kategóriába eső fiatalokat szólítjuk meg, hívjuk magunk mellé, szemléletformálással és példamutatással egybekötve a közös, társadalmilag hasznos tevékenységekkel.

 Három önkéntesünk a magyar fővárosban végzi el önkéntes tevékenységét. A projekt azokat a fiatal munkanélkülieket fogja kézen, akik hasznos tevékenységek helyett otthon ülnének, és a szociális érintkezés szervezett kereteit biztosítjuk számukra, amíg ők maguk is munkát találnak. A DevelopMeOut készségeket, szociális kompetenciákat és tudást ad, amelyet három önkéntesünk később a munkaerőpiacon, saját karrierjében hasznosít. A MeOut projektjeiben, az EuroAsian Startup Awards szervezésében számos és eltérő képességet, kompetenciát igénylő feladatokat végeznek el a magyar fővárosban a moldovai és a szerb önkéntesek.

Mi várjuk őket innovációs projektjeinkben, segítjük őket, és tanulunk tőlük!