A CEI elfogadta a MeOut “MeOut Helps” pályázatát! A projekt célja, hogy Kárpátalján található iskoláknak nyújtson támogatást azok fizikai felszereltségének és oktatási folyamatainak digitális transzformációjában.

A MeOut Helps oktatási-fejlesztési céllal létrehozott programja 2015 decemberében indult. A Kárpátaljai területeken működő iskolák támogatása volt az a vezérgondolat, amely létrehozta. Ukrajna nehéz helyzetét felismerve jutott arra a MeOut csapata, hogy a diákok, gyerekek számára az oktatásban biztosítani kell mindenképpen az informatikai eszközöket a háborús állapotban lévő országban. A cél az volt, hogy a diákok fejlődése, informatikai tudása biztosított legyen közép- és hosszútávon. 

A MeOut Helps eddigi eredményei

A MeOut Helps keretében több sikeres, a helyi társadalom, az igazgatók által is támogatást kivívó kampány valósult meg, négy iskola, 1200 diák és 130 tanár vett részt ezekben.

A projektek eredményei:

  • általános és magasabb szintű oktatási intézmények digitális eszközeinek fejlesztése
  • 45 000 eurós összértékű támogatás
  • laptopok és számítógépek, projektorok és nyomtatók átadása a diákok oktatásáért.

A projekt lehetővé tette, hogy adományokat, erőforrásokat juttasson el a MeOut a diákoknak és a tanároknak a digitális oktatás segítésére. A koronavírus által okozott helyzet is rámutatott arra, hogy fontos a digitális tér a fizikai korlátok leküzdésére. A tanárok és diákok jobb eszközökkel jobb eredményekre képesek. Minden fiatalnak joga van a minőségi információra, az oktatásra, és a tudásra. Így tudnak fejlődni és hasznos digitális tudással a zsebükben a munkaerő piacra lépni, ott helytállni. 

Sándor Attila, a MeOut alapítója így fogalmazott a CEI által közölt újabb sikeres pályázati hír hallatán: “Hétezer pályázat közül mi nyertünk….nagyon jól emlékszem, mikor éjjel ültünk, és felosztottuk a feladatokat…Srácok! Dolgozzunk azon, hogy maximalizáljuk az elért eredményt a kárpátaljai, a magyar, ukrán és ruszin diákokért!” Együtt csapatként hoztuk ezt össze! A projekt ötven-hetven laptopot jelent 3-4 iskola diákjai számára, teljes IT-termeket  fogunk tudni eszközökkel ellátni.”

A nyertes projekt céljai

Új módszertanok bevezetése a digitális transzformáció jegyében

A projekt hozzájárul ahhoz, hogy a diákok és tanárok oktatáshoz korábban alkalmazott módszertára jelentősen megváltozzon, progresszív, új irányba forduljon. A digitális oktatásra való áttérés új ismereteket és prezentálási, oktatási módszereket jelent Európa kevésbé fejlett régióiban, településein. Jelenleg a projekttel célzott régióban sem állnak rendelkezésre kellő mennyiségben és minőségben digitális eszközök, erre jelent megoldást a MeOut pályázata, amely innovatív informatikai fejlesztést tesz lehetővé az oktatási intézményekben.

Új szoftveres felszerelés
A projekt keretében laptopok, konferencia-szoftverek, oktatási segédletek kerülnek beszerzésre, és a célcsoporthoz eljutattásra az unggorodi középiskolában, illetve a berehovi általános iskolában.

Tréning a tanároknak

A projekt lehetővé teszi, hogy az eszközök és szoftverek betanítása, megoldásaik begyakorlása is megvalósuljon, ezért ötnapos képzés keretében valósul meg tudásátadás. Az ötnapos digitális képzés lehetővé teszi szakembereink számára az online oktatási megoldások ismertetését, támogatás nyújtását a használathoz. A koronavírus miatti kihívás okán felmérésre kerültek a diákok otthoni digitális lehetőségei, a távoktatás megvalósíthatósága.

Mottónk:
Közösséggel a Közösségért!