A koronavírus-helyzet végső szakaszában ideje kicsit megállni és végignézni a pandémia által okozott csatatéren. Nem kérdés, hogy az egészségügyi dolgozók és a futárok mellett az egyik legnagyobb küzdelmet az élelmiszeriparban dolgozók, azon belül is a vendéglátás  szereplői folytatták. Nehéz helyzetben mutatkozik meg, hogy a kötény alatt milyen szív dobog, szolidaritás és az emberség győzedelmeskedik, vagy lehajtott fejjel és passzivitással kezelik ezt a váratlan és kihívásokkal teli időszakot az étteremtulajdonosok. A követendő példák sorát erősíti a Beef Heaven, a felsőkategóriás burgerek és BBQ szerelmeseinek találkozóhelye. 

Realista döntésekkel a vendégek és a csapat védelmében

Az étterem cégcsoportot alkot testvér éttermeivel a Tuning-gal és Love Meat Tuning-gal együtt már a pandémiás időszak kezdetén a realitás talaján állva reagált és lépett meg kellemetlen, de szükséges lépéseket a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Fokozott higiéniai intézkedéseket vezettek be amivel nem csak a vendégeket, hanem saját csapatukat is védték. A közösségi terek és a konyha folyamatos fertőtlenítése mellett az árukészlet fokozott fertőtlenítését is elvégezték. A vendégeket folyamatos higiéniai tanácsokkal látták el és fokozottan figyeltek nem csak az asztalok közötti távolságra, hanem a rendelésfelvétel biztonságos távolságból való lebonyolítására is.

Kiváló hozzáállás

Hamar realizálták, hogy ha szeretnék az ételek és kiszolgálás megszokott színvonalát megtartani, – költői képpel élve – húsbavágó döntéseket is meg kell hozniuk. Ennek érdekében racionalizálták kínálatukat, és egyszerűsített a’la carte étlapot állítottak össze, amely csökkentett áraival is kifejezte szolidaritását a nehezebb anyagi helyzetben lévő vendégeik felé. Emellett az ételek helyszíni fogyasztása helyett a “to go” opció használatát népszerűsítették, éttermi kínálatukat is úgy alakították át, hogy az minél alkalmasabb legyen az elvitelre. Felelősségteljes és őszinte social media posztjaikkal bebizonyították, nem szükséges a drámai hangulat keltése a vendégek szimpátiájának fenntartása érdekében, amiért nagy-nagy pacsi nekik! Hiszen ahhoz, hogy egy ilyen helyzetből kilábaljunk a depresszív, másokat lehúzó attitűd kevéssé segít. 

A MeOut és pozitív hírek

Ha követed a MeOut tevékenységét, biztosan tudod, hogy mi is hiszünk abban, hogy a csapatmunka, az összetartás hegyeket mozgathat meg. A jelenlegi krízishelyzetben fontosnak tartjuk, hogy az ilyen és ehhez hasonló pozitív kezdeményezésekre felhívjuk a figyelmet. Reméljük, hogy a rémhírek olvasása és a sötét gondolatok helyett az ehhez hasonló történetek másokat is hasonló tettekre inspirálnak majd.

Ha te is a megoldásokra koncentrálsz a pánikgomb nyomogatása helyett, kövess minket a Facebook-on olvass bele folyamatosan frissülő blogjbejegyzéseinkbe vagy látogass el weboldalunkra

[A fotó a Beef Heaven Facebook oldablog.meout.huláról származik.