A dániai vállalat 1932-től a “Leg godt! – Játssz jól!” jegyében okoz örömöt gyerekeknek (és szülőknek). A magyar gyerekek egyik kedvelt ajándéka, készség-fejlesztője a hetvenes évektől ismert idehaza. A LEGO Manufacturing Kft. székhelye Nyíregyházán van, ahol a koronavírus okozta helyzetre a vállalat vezetése gyorsan reagált. A gyártási kapacitás egy részét a vírus elleni küzdelem szolgálatába állítja a cég. A vállalat vezetése úgy ítélte meg, hogy elsődlegesen az egészségügyi dolgozók számára kell védelmet biztosítani, hiszen ők óráról órára ki vannak téve a fertőzés veszélyének. A LEGO Csoport dolgozói ezért védőfelszereléseket, speciális védőszemüvegeket gyártanak számukra gépsoraikkal.

Gyártási kapacitással a vírus ellen

Az, hogy a minket ellátni képes orvosok, nővérek, háziorvosok és ápolók, kórházi személyzeti dolgozók egészségesek legyenek, mindannyiunk közös érdeke. A LEGO az elsőként legyártott védőszemüvegeket az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság számára április 30-án átadta. Emellett a cég a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, Nyíregyházán és környékén dolgozó háziorvosok számára egy olyan kompett csomagot állított össze, amely az orvosi védőszemüvegek mellett gyerekméretű maszkokat, egyéb védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket is tartalmazott.

A gyártásról videó itt található.

Kedves és megható képgalériát pedig a SZON internetes portál lehet elérni, maga Woody sheriff is részt vett az átadáson a Toy Story-ból.

A LEGO Csoport továbbá bejelentette, hogy Nyíregyháza Város önkormányzati intézményei számára – egyeztetve a városvezetéssel – 15 ezer védőszemüveget juttat el hamarosan. Naponta 3700 darab védőfelszerelés készül el a gyárban. 

A gyerekek számára megnyugtatásul: természetesen a “hagyományos” legók gyártása sem áll le:)! Amint nyitnak a játékboltok, már mehettek is a legújabb Minecraft- és Bosszúállók-szettért!

Köszönjük, egy újabb szép pillanatot okoztatok, LEGO!

A jó hírek forrása: 

  1. https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/specialis-vedoszemuvegeket-keszitenek-a-nyiregyhazi-lego-gyarban-3869970/
  2. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200430/vedoszemuvegek-gyartasaba-kezdett-a-nyiregyhazi-lego-gyar-429394
  3. https://infostart.hu/gazdasag/2020/05/01/hus-ver-embereknek-gyart-vedoszemuvegeket-a-nyiregyhazi-lego