Az esztergomi Suzuki-gyár a város legfontosabb munkáltatója, szimbóluma 1991 óta. A Magyar Suzuki Zrt. hárommilió autót gyártott már az üzemben, és a TOP 10 magyar vállalat egyike. 

A mulltinacionális vállalat vezetése, élén Dr. Urbán László vezérigazgató-helyettessel nagy figyelmet fordít a koronavírus pusztítására, és a segítségre a kezdetektől fogva.  

“Hálával tartozunk az egészségügyben dolgozóknak, akik hosszú hetek óta rendületlenül küzdenek a járvány ellen. A legkevesebb, amit tehetünk, hogy saját eszközeinkkel támogatjuk őket és mi is megpróbáljuk ezáltal kifejezni elismerésünket. Autógyárként a leghatékonyabban a személyautók felajánlásával tudtunk segíteni.” 

Így fogalmazott Dr. Urbán László akkor, amikor Esztergom egyik legfontosabb gazdasági szereplőjeként négy Suzuki Vitara és négy Suzuki SX-4  S-CROSS gépjárművet adott át az esztergomi kórháznak. Szavai szerint az volt a céljuk, hogy a kórházi dolgozók biztonsággal jussanak el otthonukból munkahelyükre. Márciusban saját készletéből 200 FFP1 egészségügyi maszkot adott át a Vasary Kolos Kórháznak a vállalat, de a tatabányai Szent Borbála Kórház számára is juttatott el húsz liternyi kézfertőtlenítőt.

A koronavírus elleni óvintézkedésként a gyárat is leállíttatta a Magyar Suzuki Zrt. igazgatótanácsa 2020. március 23-tól. Az igazgatótanács indoklásában az áll, hogy a koronavírus járvány terjedésének növekvő kockázata és a munkatársak egészsége, biztonságának megóvása indokolta az intézkedést.

A magyar járműgyártás adja a hazai GDP 5%-át, amelyen belül a Suzuki is jelentős részt vállal minden évben, a magyarok “népautójának” gyártójaként.

A jó hírek forrása: 

  1. https://www.hellovidek.hu/utazas/2020/04/09/rendkivuli-felajanlas-egeszsegugyi-dolgozok-munkajat-segiti-a-suzuki
  2. https://www.kemma.hu/kozelet/helyi-kozelet/adomanyt-ad-a-tatabanyai-es-az-esztergomi-korhaznak-a-suzuki-a-koronavirus-ellen-2172165/