Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a hazai startup szcéna egyik legnagyobb eseménye, a Budapest Startup Safari. A koronavírus okozta rendkívüli körülmények rendkívüli megoldásra inspirálta a szervezőket, így a digitális térben, “Home Conference” formában valósították meg az előadássorozatot. 

Az online konferencia két napja számokra bontva is elég extrém, hiszen mindösszesen 80 hazai és nemzetközi startup, tech cég, inkubátor és akcelerátor 226 előadója vett részt az eseményen, akiknek 172 különböző programját 1600 résztvevő követte, a lefoglalt virtuális ülőhelyek száma pedig meghaladta a 17 000-et.

Az online előadások, workshopok, kerekasztal beszélgetések olyan témaköröket jártak körbe, mint a márkaépítés, az üzletfejlesztés, a jogi és pénzügyi tudnivalók, az online kereskedelem, a befektetési alapok, a tartalomkezelés vagy a most a koronavírus miatt aktuálissá vált távmunka kérdésköre. Az üzleti témakörök mellett más témákat is érintettek az előadók, kitértek például a kriptovaluta, a mesterséges intelligencia, programozás, robotika és automatizáció aktuális kérdéseire is.

Az előadás sorozaton képviseltette magát a hazai cégek közül  többek között a SAP Hungary, az MVM Paksi Erőmű, a Green Fox Academy, a Czeizel intézet, a Havervagy vagy a házigazda OXO Holdings. A külföldi nagyvállalatok részvételét is kimaxolták, hiszen a résztvevőknek programokat biztosított például a Google, az Amazon, a Netflix, a Zoom, a Microsoft és a Morgan Stanley. 

A kétnapos konferenciát Oszkó Péter és Gerendai Károly panelbeszélgetése zárta, akik kiemelték, hogy a Covid-19 okozta járványhelyzet sorsfordító lehet minden vállalkozás számára, hiszen a cég jövőjét markánsan meghatározza a krízis kezelése, és alkalmazkodóképessége a megváltozott piaci helyzet és a fogyasztói szokásokhoz.

A pozitív, előretekintő szemlélet  az egész idei Safarit áthatotta, az előadók számtalan segítséget, tippet, jó gyakorlatot osztottak meg az előadások alatt, nemcsak üzleti, technológiai hanem az emberi tényezőre, a humánumra is fókuszálva. 

Ha lemaradtál az idei Safariról, vagy újranéznéd az előadásokat, a szervezők hamarosan elérhetővé teszik a programokról készített videókat. Kövesd nyomon őket Facebookon vagy a weboldalukon, hogy te is részese lehess a Startup életérzésnek.

Ha követed a MeOut csapatát biztosan tudod, hogy mi is szívünkön viseljük a hazai startupok ügyét (lásd Startup CEOs’ Breakfast). A jelenlegi krízishelyzetben is előretekintünk, szervezünk és újratervezünk, hogy mindig a jelen kihívásaira reflektáló színvonalas projekteket hozhassunk nektek. 

Ha te is a megoldásokra koncentrálsz a pánikgomb nyomogatása helyett, kövess minket a Facebook-on és olvass bele további blogjbejegyzéseinkbe.

Találkozzunk mi is a digitális térben!