Elkészült a hazai fejlesztésű mobil applikáció, ami jelentősen lassíthatja a járvány terjedését.

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetben egyre több társadalmi összefogással, közösségi projektekkel találkozhatunk. Természetesen az IT-fejlesztő cégek is próbálják kivenni a részüket a koronavírus elleni harcból. Világszerte több országban dolgoznak fejlesztők olyan mobil alkalmazásokon, amelyek szociális kapcsolataink feltérképezésével segíthetnek a vírus terjedésének lassításában. 

Egy magyar fejlesztői csapat gőzerővel dolgozott egy olyan mobil applikáció kifejlesztésén, ami kimutatja, hogy adott időszakban találkoztunk e koronavírusos beteggel. A „Virus Contact” elnevezésű teljesen anonim alkalmazás segítségével a diagnosztizált beteg jelzi, hogy koronavírusos, és így automatikusan értesít minden olyan felhasználót, aki az elmúlt tizennégy napban tíz méternél közelebb tartózkodott hozzá, sőt azt is megtudhatod, hogy a találkozás pontosan mikor és meddig tartott.

Mikor jön jól ez az app? Például akkor, ha valaki megfertőződik, és szeretné mindazokat értesíteni, akikkel érintkezett. Viszonylag könnyű ezt megtenni, ha a családról, barátokról, kollégákról van szó, azonban a boltosnak, postásnak, vagy annak, aki mellettünk állt a buszon, már nem ilyen egyszerű jelezni. 

Az app és minden kapcsolódó információ elérhető az alábbi linken:

http://viruscontact.com

https://www.facebook.com/kristian.werderits