E018.rasmus+Youth Exchange program keretein belül lehetőségem nyílt arra, hogy tanuljak és új barátokat szerezzek!

Idén vettem részt először ebben a projektben amely Szlovákiában Jászó(Jasov) Kassa vidéki járásában került megrendezésre.A Youth Exchange egy olyan több napos rendezvény, amely hatalmas lehetőséget nyújt a résztvevőknek arra,hogy fantasztikus élményeket szerezzenek, főleg azok élvezik a programokat, akik aktív életmódot folytatnak és nyitottak új dolgok kipróbálására.


A projekt témája Life Cycle néven hallgatott, ez igazán érdekelt és szerettem volna valami újat kipróbálni és eldöntöttem, hogy részt veszek. Kijelenthetem,hogy egy cseppet se csalódtam, mivel alkalmam volt megismerni különböző kultúrákat (Szlovákia, Spanyolország, Románia, Magyarország), ezen kívül sokszor tudtam alkalmazni az angoltudásomat, s ezáltal fejleszteni is, sikerült tanulni különböző szavakat más országoktól valamint sok új barátra találtam.

Más szempontból nagyon sok érdekes információt kaphattam, ami életem során hasznosra válhat.

A hely ahol 8 napig laktunk kellemes meglepetés volt, mivel imádom a természetet a friss levegőt. Összességében a programok nagyon jól voltak megszervezve, mivel volt időnk pihenni, beszélni, csapatmunkában dolgozni, ami tökéletesen lehetőséget adott még jobban megismerni egymást és persze az aktív játékok is nagyon tetszettek.

Nagyon szeretném megköszönni ennek a 8 napos programnak amely során csodálatos, vicces, okos és barátságos embereket ismerhettem meg. Tágult a látóköröm, mondhatni sokat fejlődtem és újat tanulhattam.

Ágnes