2018. márciusában egyhetes tréningen vettem részt a csehországi Ivancicében. A tréning címe Make yourself visible volt, és a fiatalokkal foglalkozó NGO-k számára nyújtott lehetőséget az online vizuális eszközök megismerésére, hogy ezáltal még nagyobb közönséget érhessünk el.

A tréningre Oroszországból érkeztek az oktatóink, akik tapasztalt trénerek lévén zökkenőmentesen és profin vezették le a foglalkozásokat az ismerkedéstől kezdve a szakmai foglalkozásokig. Nagy hangsúlyt fektettek a csoportmunkára, hogy egymástól is minél többet tanulhassunk. Mivel a fő téma a láthatóság volt, számos rendkívül profi ábrát, mindmap-et, posztert rajzoltak nekünk, hogy láthassuk, hova fejlődhetünk, és ösztönözzenek minket a vizuális gondolkodásra.

A tréning végére magabiztosságot szereztünk olyan online eszközök használatában, amelyek segítségével

profi weblapot tudunk létrehozni, posztert, infografikát, mindmap-et készíthetünk,

de a tréning keretében a mozgóképes kultúrába is betekintést nyerhettünk, így lehetőségünk volt elkészíteni egy rövid videót stopmotion technikával is:

A tréning során sokat tanultunk a többi résztvevőtől is, akik megosztották velünk kultúrájuk jellegzetességeit, Örményországtól Portugáliáig. 
És a móka még nem ért véget, júliusban visszavárnak minket a program folytatására, hogy a második tréning keretében folytathassuk a tudásmegosztást!