Már korábban is vettem részt az MeOut által szervezett Erasmus+ projekten, amiből rengeteg mindent tanultam- akkor az informális oktatással kapcsolatos ismereteimet mélyíthettem Hradec Kralovében-, ezért is jelentkeztem tavasszal újból, hogy nyári szabadságom alatt is fejlődhessek és tanulhassak.


A hétköznapokban egy ifjúsági telefonos lelkisegélyszolgálatnál dolgozom, ahol egyáltalán nem ritkán megjelenő téma az első állás keresése vagy a pályakezdés általános nehézségei.

Korábban toborzási területen is dolgoztam, és mindig is vágytam arra, a másik oldalra „átülve” támogathassam a fiatalokat pályakezdőket. Röviden a tréning tematikája nagyon is egybe vágott a szakmai érdeklődésemmel, emiatt jelentkeztem. Persze annak is örültem, hogy a szünetekben tengerparton is lehet fürdőzni ? 
A tréningtől azt kaptam amit vártam: új szempontokat a munkakeresők támogatásához: legfőképp a vállalkozásindítás és projektmenedzsment területén szereztem új ismereteket.

A többi résztvevő aktív részvételének köszönhetően rengeteg tudást meg tudtunk osztani, illetve cserélni egymással az NGO-léttel kapcsolatban, így számos jó gyakorlattal gazdagodva térhettem haza.
Csak remélni tudtam azt is, hogy a szakmai kapcsolatok építésére is lesz lehetőség, és ez is teljes mértékben meg tudott valósulni; meghívást kaptam a cseh résztvevőktől, a Brno For You munkatársaitól egy rövid szervezeti látogatásra; és elkezdtünk együtt gondolkodni egy határokat átívelő bullying prevenciós együttműködésben.


A szakmai fejlődésen túl barátságokkal, és a Ciprusi kultúrának megismerésével is gazdagodtam.

A tréninget szervező Nikki, Savvas és a Spring Team Athletics2000 minden elismerő szót megérdemelnek, fantasztikus tréningtematikát állítottak össze, inspiráló külső előadókat hívtak meg, és feltétlen vendégszeretetben részesítették a tréning résztvevőit. 
Csak is köszönni tudom a lehetőséget a MeOut-nak, életre szóló élményekkel gazdagodtam, és szakmailag inspirálódtam ez alatt az egy hét alatt.