No Limits! néven bonyolított le a C.E.T. szervezet egy lengyelországi tréninget Krzyzowa városkában. Az esemény egy hétig tartott, május 28-tól június 5-ig. Célja az volt, hogy felfedezzük a sokszínűség szépségeit; megértsük, hogyan kezeljük a hátrányokkal küszködő fiatalokat; megtanuljuk, hogyan készítsünk elő és vezessünk le egy projektet; valamint hogy ennek során miféle eszközöket használjunk, amelyek segítségünkre lehetnek.

A vezetők nem formális oktatási módszerekkel adták át tudásukat, mely igen hasznosnak és használhatónak bizonyult. 35 fiatal vett részt, 10 országból. Sokan közülük szociális munkások, hátrányos helyzetűekkel vagy fiatalokkal foglalkoznak.

A résztvevők tapasztalata is sokat nyújtott mindenki számára. 18 év alattiak nem vehettek részt, így a képzés komolysága kimagasló volt. Szinte mindenki aktívan részt vett a foglalkozásokon, amelyek igazán izgalmasak és sokszínűek voltak.

Azért választottam ezt a képzést, mert a közeljövőben reményeim szerint több szabadidőm lesz, amit arra szeretnék fordítani, hogy fiatalokkal foglalkozzak. Mivel sok olyan résztvevő volt, akinek sok éves tapasztalata volt és ezt meg is osztotta velünk, valamint sok foglalkozás volt, amely kifejezetten erre összpontosult, rengeteget tanultam belőle. Bizonyára hasznomra, és mindenki más hasznára is vált ez az esemény.

Ezek a tréningek azonban nem csak azért hasznosak, mert sokat tanulunk az előadások és feladatok során. Azt mondják, úgy ismeri meg az ember a legkönnyebben a világot,

ha minél több, különböző országokból, más nyelven beszélő emberrel beszél és cserél tapasztalatot.

A résztvevők java a Balkánról érkezett. Az ő tapasztalatuk, életük, gondolkodásmódjuk merőben más, mint a magyaroké. Ezek a találkozások azok, amik a leginkább megmaradnak és a leghasznosabbak.

Mind a fogadó, mind a küldő intézmény tökéletes munkát végzett. Panaszra, azt hiszem, senkinek nem lehet oka. Külön köszönetet érdemel a MeOut csapata, ami ezt a lehetőséget nyújtotta számunkra.