Életem első Erasmus + tréningjén vettem részt májusban Bulgáriában a MeOut jóvoltából. A tréning a SELF – Social Entrepreneurship as Local Force nevet viselte, társadalmi vállakozás témában kínált képzést, ez pedig pontosan az a terület, amellyel később foglalkozni szeretnék.

A bulgáriai hét során közösen dolgoztunk 14 ország 27 küldöttjével, különböző hátterű, korosztályú és kultúrájú emberekkel. A tréning valódi olvasztótégelyként szolgált, és segített abban, hogy ügyesebben mozogjunk egy nemzetközi csoportban. Számomra a legnagyobb tanulás is ezen a téren zajlott,

sok ismeretet szereztem a csoportdinamika, konfliktuskezelés és a hatékony csoportmunka terén.

A héten végig kisebb-illetve nagyobb csoportokban dolgoztunk, gyakorolva a hatékony együttműködést. Ezen kívül hallgattunk előadást a társadalmi vállalkozások know-how-járól és a jelenlegi trendekről is.

Végül saját ötletünk megvalósítását is modellezhettük, amelyről aztán hasznos visszajelzéseket kaptunk. Kipróbáltuk az improvizációs színházat,

és a vállalkozói szakmában híres-hírhedt elevator pitch-be is belekóstolhattunk.

Emellett természetesen remek embereket ismertem meg, akikkel remélem a jövőben is fogunk tudni együttműködni. Ezúton is köszönöm a MeOut csapatának a csodás lehetőséget!

Erzsébet