Tematikájában az emberi jogok feltárását célul kitűző tréning május 4. és 11. között került megrendezésre Észtország fővárosában, Tallinnban. A tréningen nyolc ország (Bulgária,Ciprus, Észtország, Lengyelország, Olaszország, Portugália, Románia, valamint Magyarország) képviselőcsapata dolgozott együtt a workshopokon és egyéb foglalkozásokon.

A tréning első főbb állomása az volt, aminél a képviselők összefoglalták országuk jelenlegi emberi jogi helyzetét; azaz hogy az általánosan megfogalmazott jogi kitételek hogyan (nem) valósulnak meg adott helyeken. Később ezekkel dolgozva fedtük fel a COMPASS segítségével, hogy mégis mennyire más lehet az egyének vélekedése és igénye az eltérő kulturális-tradicionális hagyományok és tapasztalatok által.

Ez nagyon érdekes tapasztalat volt, hiszen mélyebben megvizsgálhattuk a partnerek gondolkodásának alappilléreit.

A trainerek workshopjain kívül mi magunk is lehetőséget kaptunk a saját foglalkozásunk kidolgozására és tesztelésére, ami nagyban megkönnyítette a héten elsajátítottak hazahozatalát. A képzésen tanultak tükrében tematikailag négy különböző workshop született; egy, az érzékelésben sérült emberek munkahelyi integrációjával kapcsolatban, egy az iskolai bullying témakörében, valamint kettő a gender kérdését körüljárva; a sztereotípiákra illetve a családon belüli erőszakra helyezve a hangsúlyt.

A tematikától és a programoktól elszakadva összességében azt mondanám, remek projekt volt; kezdőknek és tapasztaltabbaknak egyaránt. A csapatok páratlanul együttműködtek a tréning során, s úgy vélem erős szakmai valamint baráti kapcsolatok alakultak a résztvevők közt.

Köszönjük, MeOut a fantasztikus lehetőséget!

Szakmai fejlődés pipa, nemzetközi barátok pipa, Tallinn felfedezése, pipa!

Reméljük, hogy a közeljövőben újra együtt dolgozhatunk veletek! 🙂

Júlia