12742698_1760845744148595_8200289840376896726_n.jpg

A tavalyi esztendőben indítottuk útjára kárpátaljai kezdeményezésünket. Célunk az volt, hogy mindennapi működésünk mellett a karácsony közeledtével még többet tegyünk, és olyan oktatási intézményeket támogassunk, amelyeknek a legnagyobb szüksége van segítségre.

Nem titkolt célunk, hogy példát mutassunk.

Pici szervezet vagyunk, de úgy gondoljuk, hogy a kezdetekkor megfogalmazott céljainkat tartani tudjuk. Ennek megfelelően szeretnénk még többet tenni, és fejleszteni a környezetünket. Vezérlő elvünk, hogy olyan eszközöket szerzünk be, amelyek közép, és hosszú távon szolgálják az iskolák, valamint a gyermekek fejlődését.

Szeretnénk példaként szolgálni. Bátorítjuk a társadalmunkban működő szervezeteket, hogy a  lehetőségükhöz mérten támogassanak alapítványokat, egyesületeket, vagy saját maguk dolgozzanak ki olyan programokat, amelyek társadalmunk valamely problémáját igyekeznek orvosolni.

Szervezetünk elkötelezett az oktatás irányába. Azért dolgozunk minden évben, hogy fiataloknak és felnőtteknek nyújtsunk lehetőséget tanulásra, utazásra, külföldi tapasztalatszerzésre, egyszóval fejlődésre.

Karácsony közeledtével az év lezárásaként  – a mai látogatás után – ismét Kárpátaljára azon belül is Beregrákosra fogunk ellátogatni. A tavalyi évben sikerült egy projektort vinnünk az iskolának reményeink szerint 2016-ban még ennél is többet tudunk segíteni.

Hitünk szerint ott kell segíteni ahol a legnagyobb a szükség, és úgy, hogy az közép, valamint hosszú távon is szolgálja a közösség mindennapi életét. A megtanult, és elsajátított tudás az, amely olyan eszközökkel vértez fel mindannyiukat, melyet nem tudnak elvenni tőlünk, így megélhetésünkhöz egész életünkön keresztül hozzájárul.

Ugyan a hírekben kevesebb figyelmet kap, de Ukrajnában még mindig háború van, és iszonyatos szegénység.

Ezért vagyunk itt, és ezért tesszünk, és annyit, amennyi tőlünk, és lehetőségeinkhez mérten telik.

Folytatjuk!

MeOut Csapta