adventure.jpg

Mint ahogy írtam ez volt az első program, amiben részt vettem. Volt bennem egy kis félsz és bizonytalanság de ha egy szóval kellene jellemeznem az akkori érzelmeimet,  az mindenképpen az izgalom lenne. Egy intenzív hetet eltölteni ennyi új emberrel mindig érdekes főleg úgy, hogy különböző feladatokban kell részt venni, kooperálni teljesen idegenekkel Európa létező összes pontjáról. Olyan helyszínekről, melyekre egy átlag ember nem is számítana, köztük egy kis szicíliai falu vagy a Kaukázus mélye Tibilisi, Baku vagy éppen Jereván.

Vállalkozások – társadalmi vállalkozások révén a célközönség olyan 18-30 év közötti fiatalok voltak, akik részt vettek vagy éppen vesznek valamilyen cég működésében, alaukálásában. Mindig is érdekelt ez a szcéna és a hozzá tartozó nyüzsgés, újdonságokra való törekvés.
Startup világába is betekintést nyerhettünk azzal, hogy meglátogattunk egy jelenleg is sikeresen több országban és városban operáló céget az Impact Hub Viennát. Rövid látogatásunk is rendkívül sok újdonságot mutatott, betekintést egy olyan világba, aminek érdemes a részévé vállni. Legalábbis szerintem… de ez mindig szubjektív! 🙂

11174908_10155359724435467_2384297123704261516_n.jpg

Visszatérve a programra, az első pár nap ismerkedős estjei után körvonalazódtak az érdeklődési körök és elkezdtek kialakulni személyes kapcsolatok is. Van olyan azerbajdzsáni kolléga, akivel azóta is tartjuk a kapcsolatot még ha nem is napi szinten. Együtt, közösen de mindig más-más csapatba verődve több kihívással is megküzdve telt a hét. Ahhoz, hogy létre tudj hozni egy társadalmi vállalkozást ismerned kell környezetedet és azt, hogy az adott ponton élő embereknek mire van szükségünk a mindennapokban. Ez olyan helyzeteket hozott, amiben nagy hangsúlyt kellett fektetni a kommunikációra, hiszen mindenki más szemszögből nézte a kérdést. Ebből kifolyólag nagyon sokszor meg kellett győzni egy-egy társunkat arról, mi vihet előre egy kezdeményezést és mi nem.

10256323_10206301641369418_710752650848860054_n.jpg

Miért is gondolom, hogy megéri átélni egy ilyen eseményt, utazást?

Sok együtt töltött idő, beszélgetés és ötletelés ellenére hazaérkezésem után nem arra gondoltam, hogy fogom kipihenni ezt a hetet hanem arra, hogy mi a következő cél és utazási célpont.

Nagyon sok inspirációt és motivációt meríthettem az ott lévő emberekből, amelyek még a mai napig velem vannak és tudok meríteni belőlük hosszútávon a szürke hétköznapok egyikén.

És, hogy mit hoz a jövő azt természetesen nem tudjuk de egy biztos, MeOut…folytatjuk!

DD.